HYDRAULSTYRNING GE75 DS DUBBELKOMMANDO. KOMPLETT SATS

7 995,00 kr
Tillgänglighet: I weblager
Tillgänglighet: I weblager
SKU
NN-154040
✓ Snabba leveranser med DHL ✓ Betala säkert med Klarna

Komplett sats med rattpump, slangar och kopplingar för en extra styrplats till befintlig hydraulstyrning.
Passar till GF300BT, GF300BHD, GF150ET, GF 150BET, GE50 och GE75. Pumpkapacitet 27 cm3/ varv.

Komplett paket med allt som behövs för ytterligare en styrplats. Passar självklart alla typer av hydraulstyrningar med behov av samma pumpkapacitet.


Vid anslutning av ytterligare en styrplats till sin hydraulstyrning så ansluts den parallellt med den gamla rattpumpen. Observera att man behöver också en tredje slang mellan de två rattpumparna för dränering (medföljer i denna sats). Den övre rattpumpen fungerar som oljereservoar för den undre. Denna slang kopplas till det understa hålet på den övre rattpumpen och till det övre hålet på den nedersta rattpumpen. Detta förklarar varför alla rattpumpar har fyra anslutningshål om ni undrat.

Tänk också på att sätta påfyllnadspluggarna rätt på rattpumparna annars kommer olja att läcka ut. Den rattpump som sitter lägst måste alltid ha en icke-ventilerad (stängd) plugg. Rattpumpen i denna sats är utrustad med ickeventilerad plugg som alltså ska sitta i den lägst placerade rattpumpen. Öppnar man denna så kommer olja rinna ut. Det är alltså i den övre rattpumpen man nu skall fylla på olja när man luftar systemet.

Skulle bägge rattpumparna sitta på samma nivå i båten, eller om man riskerar att den övre plötsligt kommer under den andra när båten gungar måste man ha stängda påfyllingspluggar på bägge rattpumparna. För att oljan trots det skall kunna expandera måste man då ha ett expansionskärl ansluten till bägge rattpumparna. Denna har då ett öppet påfyllnadslock som tillåter expansion.

Skulle man vilja lägga till en tredje styrplats är det bara att göra likadant. Observera att bara den översta rattpumpen får ha en ventilerad oljeplugg. De inbyggda backventilerna kommer att göra att man kan växla styrplats utan att behöva göra någon överkoppling mellan styrplatserna. Går alltid att använda vilken ratt som helst. Den ratt som inte används kommer att stå stilla.

Ingående delar:
GM2-MRA01 pump
Kopplingar (3 AC10/T916 + 1 TTN-710916 + 1 DTN-7X10916 + 1 GTN7X10916)
2 lit. hydraulolja
2 x 7,5 m SAE100R7 5/16 slang
7 m 7x10 Rilsanslang för anslutning mellan rattpumparna.

Mer information
Namn HYDRAULSTYRNING GE75 DS DUBBELKOMMANDO. KOMPLETT SATS
Info
✓ Snabba leveranser med DHL ✓ Betala säkert med Klarna