VISAR 1-12 (15)1 2 Sista 100 per sida

Inombordsmotor

Tips inför motorkonservering/motorservice för din inombordsmotor. Under tipsen finns de produkter du behöver.


Inombordsmotor: 

1. Vi rekommenderar att du kör igenom motorns kylsystem med färskvatten när båten står på land. När du varmkört motorn så avslutar du med att köra in en blandning av 50% färskvatten och 50% glykol i motorns kylsystem. Stäng av motorn strax innan glykolblandningen tar slut. Oftast är det enklaste att montera loss kylslangen från motorn och koppla på en slangstump som man låter gå ner i en hink eller en dunk med färskvatten och sedan glykolblandningen.

OBS! Kör aldrig motorn utan kylvatten, för då kan impellern bli förstörd.    


2. Byt olja och oljefilter i motorn. Använd gärna en bra oljepump och sug ut oljan ur påfyllningshålet, så slipper du kladd. Oljefiltret byter du efter att du tömt ur den gamla oljan och innan du fyller på den nya.

3. Kontrollera och ev. byt olja i backslaget. Har du segelbåtsdrev så byt olja i drevet också, har du axel så finns förmodligen en smörjkopp eller annan anordning, kontrollera denna och fyll på vid behov.

4. Inspektera bränslefilter och impeller, byt ut/rengör vid behov. 

5. Tillsätt Sta-Bil diesel eller Marine Formula, om du har en bensininombordare. Tillsatsen eliminerar bl.a. vatten i bränslet och förhindrar tillväxt av mikroorganismer i bränslesystemet.