Seger för Team Marinaman.se i WOR!

2014-08-10
Team Marinaman.se stod på nytt för en stark insats och vann WOR 2014.

Waldemarsviks Ostkustregatta 2014 med Team Marinaman.se 9/8


Lördagen 9/8 seglade Team Marinaman Waldemarsviks Ostkustregatta (WOR). WOR är en relativt ny segling och arrangerades för andra året av Valdemarsvik segelsällskap i Gryts skärgård. I seglingen deltog 25 båtar vilket gör den till en av de största seglingarna i Östergötlands distrikt.


Seglingen genomfördes i bästa tänkbara väder. Det var strålande sol och stadig syd-sydostlig vind mellan 4-7m/s vilket gjorde det till en rättvis segling där alla seglade med samma väderförutsättningar.


Starten på seglingen gick i Fyrudden nära land. Det gjorde starten publikvänlig och det fanns gott om påhejare på land. Därefter gick banan ut på Flisdjupet och runt en prick för att sedan återigen seglas in till Fyrudden. Efter att ha rundat två märken inne vid Fyrudden gick banan ut på Flisdjupet igen och söder ut mot Hägerökarten där två prickar skulle rundas innan man seglar i nordvästlig riktning för målgång vid Gryts varv.Vi var några sekunder sena i starten men hade bra kontroll på båtarna runt omkring oss, vi hade bra fart och var ganska omgående först av båtarna i vår startgrupp. På kryssen ut var vinden stabil men prognosen talade för vrid mer mot syd så vi höll oss nära rumbline efter Skrakholmen, lagom så att vi skulle kunna sträcka ut mot pricken som skulle rundas om vinden skulle vrida.
Vinden höll sig dock stabil och vi fick efter rundning en ganska platt spinnackerbog in mot Fyrudden. Nu började de stora båtarna i startgruppen efter oss närma sig men vi höll bra fart och rundade inne i Fyrudden som första båt av alla startande. Inför andra kryssen hade vinden ökat något, efter Skrakholmen seglade vi direkt över till den södra delen av Flisdjupet för att få sjölä och vara på rätt sida om vinden skulle vrida mot syd. Där kunde vi segla i nästan platt vatten och vi gick som tåget.
Nu blev vi omseglade av en Brenta 30 och en X-119. Vi rundade sedan prickarna vid Hägerökarten som tredje båt, efter oss jagade Anders Svensson i sin X-99. Efter Hägerökarten hade vi en kort halvvind innan vi satte spinnacker igen in mellan öarna mot Gryts Varv. Här gick vi riktigt bra, vi upplevde att vi höll jämn fart med de stora båtarna framför och med den jagande X-99:an.
När vi gick i mål var stämningen härlig med mycket publik på bryggan, vi såg inte de andra båtarna i vår klass och hade naturligtvis på känn att vi hade seglat riktigt bra.


Liksom förra året blev denna regatta en succe för alla seglare. Banan och vädret var kanon, konceptet med start i Fyrudden och målgång på Gryts Varv funkar klockrent och allt är mycket bra arrangerat. Detta är en regatta som förtjänar ett mycket större deltagande! Tack WSK!


På kvällen var det prisutdelning på restaurangen vid Gryts varv, inga resultat hade avslöjats innan för att hålla spänningen vid liv. Resultatet för Team Marinaman blev totalseger i WOR 2014 som vi firade vi med grillat tillsammans med våra familjer.

Hela Team Marinaman samlat! Våra stöttande fruar, sambos & duktiga barn är viktiga kuggar i teamet!


/Per, Peter, Erik & Oskar