Flytväst för barn

Våra barn är det viktigaste vi har och att välja rätt barnflytväst är en förutsättning för att vi ska känna oss trygga på sjön.

Vad ska man då tänka på?
Alla barn som inte är fullt simkunniga ska ha en flytväst som räknas som räddningsväst. Det innebär att flytvästen ska kunna vända barnet i ryggläge för att kunna hålla luftvägarna fria.
Det andra som är viktigt är att barnflytvästen har rätt passform. Det är viktigt både för att västen ska fungera som den ska och för att ditt barn ska vilja ha västen på sig.

Barnflytvästar från Baltic dominerar
På Marinaman.se så är flytvästar för barn från Baltic det varumärke som dominerar. De har ett brett utbud av prisvärda modeller som passar alla barn. Vi har även barnflytvästar från Crewsaver.

Olika storlekar av flytvästar till barn
Eftersom passformen är så viktig så finns det ett flertal storlekar av barnflytvästar. De storleksintervaller som finns är 0-15 kg, 10-20 kg, 15-30 kg, 30-40 kg och 30-50 kg. Men glöm inte att barnflytvästen måste passa ditt barn. Det kan vara bättre att ha kvar 15-30 kg modellen även om barnet väger 31 kg och 30-40 kg eller 30-50 kg västen är alldeles för stor.