Lås och kätting

Tyvärr stjäls det mycket båtar och båtmotorer i Sverige idag. Därför är det viktigt att du har godkända lås och kättingar till din båt, motor, vattenskoter och trailer. Marinaman.se säljer godkända klass 3 lås från Bema Kättingmäster, Combilock, Abus m.fl.

Vad krävs?
De flesta försäkringsbolag kräver att du ska ha klass 3 godkända lås och kättingar till alla båtar över 200 kg vikt och till alla motorer, vattenskotrar och trailers.

Vilka lås och kättingar finns?
Marinaman.se har ett brett utbud av klass 3 godkända lås och kättingar. Våra mest populära produkter är låspaket med klass 3 godkända hänglås och kätting i olika längder. Välj gärna ett rostfritt klass 3 lås så får du ett mer bekymmersfritt ägande. De flesta av våra låskättingar är klädda med en strumpa i textil för att undvika skador och missfärgningar på båten.

Motorlås
Din utombordsmotor behöver också vara fastlåst i båten med ett godkänt lås. Alla motorlås som sälja på Marinaman.se är godkända av Svenska Stöldskyddsföreningen och av försäkringsbolagen. För mindre motorer är det vanligaste att man köper ett motorlås som ersätter en av motorns befintliga skruvbyglar. För större motorer som är bultade i akterspegeln låses genom att en av dessa bultar ersätts med en låsbult. Även här är det en stor fördel att välja ett rostfritt motorlås

Trailerlås
Även din båttrailer behöver ett godkänt lås. På Marinaman.se säljer vi trailerlås från Combilock som passar till de flesta kulhandskar på marknaden. Låsen passar givetvis inte bara till båttrailers utan till allt som har kulhandskar som släpkärror, husvagnar m.m.