Ett bra ekolod förbättrar fiskelyckan

Skaffa ett ekolod och testa lyckan på havet. Ett ekolod skickar signaler ner mot bottnen som studsar mot allt som finns där emellan, som exempelvis fiskar, men också saker som vrak, stenar och bottenkurvan. Allt detta visar sig sedan på ekolodets skärm. Genom att se vad som försiggår under ytan blir det lättare att byta ut fisketur mot skicklighet och få mer napp på kroken.
När du lärt dig att använda ditt nya ekolod kan du ta ditt fiske till en helt ny nivå och få mer på kroken. Många använder sitt ekolod för båt på autoläge och tar då emot all information som händer under ytan; bubblor, plankton, störningar, temperaturskikt som missleder och gör fiskandet mindre effektivt. Det ser nämligen då ut som att det finns både mer och större fångst runt båten än vad som egentligen stämmer. Genom att tillämpa några justeringar och öka din kunskap om ditt eget ekolod kan du ändra vad som syns på skärmen och därmed göra ditt fiskande mer effektivt och pricksäkert.

Ett ekolod som har det du behöver

Att fiska är kul, men att få napp på kroken kan vara en riktig kick. Alla vill få ut det mesta av sin fisketur, men är kanske i behov av olika funktioner och tillämpningar. I vårt sortiment för fiske-ekolod kan du leta efter en version som känns enklast och bäst för dig. Du kan välja bland både mindre och billigare till större, mer avancerade och till ett dyrare pris. Beroende på hur ditt fiskeintresse ser ut kan du läsa på mer om hur varje ekolod båt fungerar och erbjuder. Önskar du ett portabelt ekolod? Eller ett ekolod som också är ett sjökortsplotter? I vårt stora och varierade utbud kan du välja ett ekolod som passar allra bäst för dig.
Är du osäker på vilket ekolod som passar bäst för dig är du välkommen att rådfråga oss. Vi hjälper dig gärna till ett passande ekolod som gör att du får ut det absolut mesta av din fisketur med båten.